Welke soorten websites zijn er?

Wordpress

Inspanning en kosten zijn afhankelijk van het type website dat u kiest. Misschien heeft u gewoon een zeer eenvoudige online aanwezigheid nodig voor uw bedrijf. Dit type website, dat slechts enkele pagina’s lang is, is relatief goedkoop en snel te bouwen. Een webshop die verschillende productpagina’s, verzending en actuele juridische informatie integreert, vraagt ​​daarentegen iets meer inspanning. Dat wil niet zeggen dat het maken van een website ingewikkeld hoeft te zijn. Maar als u weet welk type website u wilt, kunt u de werklast inschatten. Een wordpress website laten maken, althans de hoogte van de kosten, hangt van het type af.

De belangrijkste soorten websites

Er zijn zoveel verschillende soorten websites dat het moeilijk kan zijn om te weten waar u moet beginnen wanneer u voor het eerst een website maakt. Maak je geen zorgen! We hebben een lijst samengesteld met de belangrijkste websitetypes. Hier zijn enkele van de meest populaire websites voor iedereen die voor het eerst een website maakt:

Bedrijfswebsite

Van vrijwel elk bedrijf wordt tegenwoordig verwacht dat het een website heeft. Het helpt potentiële klanten, partners of investeerders niet alleen om meer over uw bedrijf te vinden en te leren, maar geeft het ook een hoge mate van legitimiteit en betrouwbaarheid. Deze website, ook wel corporate website genoemd, vertegenwoordigt uw bedrijf. Het moet uw merk promoten en uitleggen welke producten of diensten uw bedrijf aanbiedt. Een bedrijfswebsite bevat ook praktische informatie zoals uw contactgegevens en bedrijfshistorie.

Online shop

Deze site, ook wel een eCommerce-site genoemd, stelt mensen in staat om producten of diensten rechtstreeks van uw bedrijf te kopen. Een succesvolle online winkel vertegenwoordigt uw merk, is gemakkelijk te navigeren en gemakkelijk te gebruiken. Klanten moeten bijvoorbeeld producten op categorie kunnen filteren, betalingsgegevens kunnen invoeren en de gewenste verzendmethode kunnen selecteren.

Wanneer u een online winkel maakt, moet u overwegen hoe u uw productpagina’s (inclusief productafbeeldingen en productbeschrijvingen) wilt opzetten en welke juridische kennisgevingen u mogelijk nodig heeft.

Blog

Een blog is een website die regelmatig wordt bijgewerkt met artikelen, foto’s en video’s. Het lijkt meer op een tijdschrift, heeft vaak een thema en kan heel eenvoudig van opzet zijn. Daarom zijn de kosten laag (in veel gevallen kunt u gratis een blog maken). De meest succesvolle blogs hebben echter altijd nieuwe inhoud nodig, daarom kan het regelmatig schrijven van nieuwe berichten behoorlijk tijdrovend zijn.

Als u een klein bedrijf runt of als zelfstandige werkt, kunnen blogs ook een belangrijk hulpmiddel zijn om meer zichtbaarheid te krijgen. Grote en kleine bedrijven gebruiken blogs voor marketingdoeleinden. Een blog met nuttige en interessante inhoud die is gericht op onderwerpen die relevant zijn voor uw bedrijf, kan u helpen nieuwe websitebezoekers (en potentiële klanten) aan te trekken. Het bouwt geloofwaardigheid op en houdt uw doelgroep betrokken.

Landingpage

Een landingspagina is een enkele pagina op een website die wordt gebruikt voor marketingdoeleinden. Bezoekers die op dit type website terechtkomen, krijgen een call-to-action (CTA) te zien waarin ze worden gevraagd iets heel specifieks te doen, zoals zich aanmelden voor een nieuwsbrief of een coupon inwisselen. Een landingspagina moet eenvoudig en to the point zijn. Het helpt gebruikers langs een zeer specifieke klantreis te leiden. Vaak hebben bedrijven veel landingspagina’s, elk ontworpen voor een specifieke marketingcampagne of product.

Welke soorten websites zijn er?
Schuiven naar boven