Trouwringen voor het bruidspaar?

Trouw ringen

Trouwringen worden meestal verkocht als een paar identieke ringen van verschillende maten. Soms is de ring van de bruid smaller of versierd met edelstenen. Maar wat te doen als de bruid en bruidegom het niet eens kunnen worden over een ringmodel dat zowel leuk als de ideeën van de droomring zo ver uit elkaar liggen? Of wanneer de huidskleur van het bruidspaar past bij verschillende materialen? Kan een paar trouwringen uit twee verschillende modellen bestaan?

Uiteraard kan het bruidspaar juridisch gezien in principe met verschillende ringen trouwen. Hoewel het tot nu toe over het algemeen nogal ongebruikelijk was, zijn er steeds meer stellen die voor verschillende trouwringen kiezen. Kortom, het idee achter de identieke of vergelijkbare ringen is dat ze de verbinding tussen de twee partners symboliseren. Voor veel bruidsparen zijn totaal verschillende ringen dan ook een “no go”. Welke opties heb je om ringen te krijgen die bij elkaar passen en je romantische connectie onderstrepen?

Als u het niet eens kunt worden over een ringmodel

Mocht u ondanks de grote verscheidenheid aan verschillende trouwringmodellen geen overeenstemming bereiken over het ontwerp, dan is er de mogelijkheid om hetzelfde metaal voor de ringen te kiezen. Ze zien er nog harmonischer uit als je ook voor dezelfde oppervlaktebehandeling kiest. Kies je voor verschillende kronen en vormen, dan lijken je ringen toch bij elkaar te horen dankzij de identieke materiaalkleur.

Als u het niet eens kunt worden over enig materiaal

Als je vanwege smaak of vanwege je individuele type van verschillende materialen houdt, of als de ene wel en de andere geen trouwring met diamant wil, kun je misschien een ringmodel overeenkomen dat je kiest in twee verschillende metalen maar met dezelfde oppervlaktebehandeling (polijsten). Een alternatief zijn tweekleurige ringen, waarbij het voorkeursmateriaal aan de buitenkant zit en het metaal van de partner aan de binnenkant. Bicolor ringen, waarin het voorkeursmetaal een hoger aandeel heeft, zijn ook een goed compromis. Dergelijke contrasterende ringen kunnen er heel aantrekkelijk uitzien en symboliseren perfect de symbiose van contrast en saamhorigheid.

Als je totaal andere ideeën hebt

Als u het niet eens kunt worden over het materiaal of het ontwerp, kunt u een paar eenvoudige trouwringen overwegen. En als dit allemaal niets voor u is: Trouwringen kunnen individualiteit weerspiegelen en dienovereenkomstig van elkaar verschillen. Het belangrijkste is immers dat jullie je als koppel bij elkaar voelen, en misschien wil je je verbondenheid uitdrukken met een persoonlijke gravure in je droomringen?

Trouwringen voor het bruidspaar?
Schuiven naar boven