Terrasverwarming voor buiten

Terras

Een heater kan het buitenseizoen verlengen tot diep in de nacht. Alles wat je moet weten over de voor- en nadelen van de verschillende modellen.

Gaskachels warm overal

Iedereen kent de gezellige terrasverwarmers op de terrassen van cafés en restaurants. Als je er vlak naast zit, zelfs in de herfst, zal je dessertijs sneller smelten dan je het kunt eten. Omdat hun prestaties enorm zijn. Met 10.000 tot 14.000 watt bieden velen groepen tot tien personen een warm plekje. Voor een gezellige avond met familie en vrienden op het terras of balkon zijn echter warmtestralers met een vermogen tussen 2.000 en 4.000 watt voldoende.

Het grote voordeel van een gasgestookte warmtestraler: u kunt hem in elke hoek van uw tuin trekken en heerlijk gezellige nachten doorbrengen, hetzij op het terras, onder de appelboom of in het kleine prieel. Je hebt geen kabel of stopcontact nodig. Het enige wat u hoeft te doen is ervoor te zorgen dat de gasfles vol is en een reservefles kunt u het beste altijd in de schuur parkeren.

Bijzonder belangrijk bij gasstralers: ze moeten tegen de wind worden beschermd. Omdat de apparaten de omgevingslucht opwarmen. Elke windvlaag blaast de behaaglijke warmte weg van je met kippenvel bedekte armen en voert ze naar het nirvana. Gaskachels hebben daarom geen zin in een open ruimte.

Wat de uitstoot van vervuilende stoffen betreft, hebben veel fabrikanten inmiddels gereageerd op eerdere kritiek en de CO2-uitstoot van hun gasstralers vele malen verminderd. Een milieuvriendelijk apparaat herken je aan het Öko-Plus-systeem, dat bij dezelfde warmteafgifte ook beduidend minder gas verbruikt.

Praktische warmtestraler

Efficiënt en milieuvriendelijk: elektrische warmtestralers Elektrische warmtestralers geven hun warmte af zodra ze worden ingeschakeld, zonder opwarmtijden. Modellen die als een lamp aan het plafond bungelen zorgen voor een extra portie woonkamergevoel. Bovendien verdelen ze hun warmte bijzonder gelijkmatig. Uiterst praktisch: elektrische kachels die je aan je parasol vastklikt. Sommigen werken zelfs op afstand. U kunt ook mobiele elektrische warmtestralers gebruiken – maar die zijn slechts zo mobiel als de lengte van hun kabel. Tenzij je met aanbouw werkt of meerdere stroomaansluitingen in de tuin hebt.

Voor uw groene geweten: elektrische warmtestralers werken absoluut emissievrij. Bovendien gaan ze bijzonder lang mee: de lichtbron hoeft pas na ongeveer 5.000 tot 8.000 bedrijfsuren te worden vervangen. Bovendien zijn elektrische kachels efficiënt. Tot 86 procent van de elektriciteit wordt omgezet in gezellige warmte.

Infraroodstralers – warmte die niet weggaat met de wind

Infraroodstralers verwarmen de lucht niet, maar zenden onzichtbare infraroodstralen uit die alleen als warmte op de huid worden gevoeld. Een principe vergelijkbaar met dat van de zonnestralen. Zo kunt u ook in een tochtige open ruimte behaaglijk warm onder een infraroodstraler zitten en een glas wijn drinken.

De meeste infraroodstralers werken op elektriciteit. Ze zijn nagenoeg onderhoudsvrij en kunnen jaren mee. Ze zijn ook goed voor uw portemonnee: omdat u de infraroodwarmte direct op uw huid kunt voelen, kan de temperatuur van de warmtestraler vaak tot 3 ° Celsius lager worden ingesteld dan bij conventionele apparaten.

Om te voorkomen dat uw rug rood wordt van de hitte terwijl uw maag bevriest, moet u niet direct voor een infraroodverwarming gaan staan. Je kunt je toestel het beste boven een zitgroep monteren. Zo kan hij de warmte gelijkmatig verdelen. Staande modellen moeten in hoogte verstelbaar zijn en een beweegbaar verwarmingselement hebben. Dus het zal voor iedereen mollig zijn.

Terrasverwarming voor buiten
Schuiven naar boven