Hoe belangrijk de juiste hondenmand is voor de trouwe viervoeter

Hond

Een hondenmand dient niet alleen als slaapplaats voor de geliefde viervoeter, maar net als de mens heeft ook de hond een permanent toevluchtsoord nodig waar hij zich veilig kan voelen. De hond brengt tot 20 uur per dag liggend door. Het is daarom belangrijk dat het dier een optimale slaap- en ligplaats wordt geboden, zodat het welzijn en de gezondheid worden vergroot.

Gezondheidsaspecten

Allereerst is het belangrijk dat het bed dicht bij je staat, waarbij de woonkamer geschikt is, omdat de nabijheid van de meesteres en meester de hond een gevoel van geborgenheid en geborgenheid geeft. De hond is vaak blij als hij de deur kan zien. Een van de belangrijkste redenen voor een bed is gezondheid. Veel honden lijden aan aandoeningen van het bewegingsapparaat naarmate ze ouder worden. De gewrichten vertonen vaak artrose of andere tekenen van slijtage, wat het de viervoeter niet altijd makkelijk maakt. Daarom is het bed niet alleen erg belangrijk voor de kleine, maar ook voor de grote honden, zodat ze zo zacht mogelijk op hun gewrichten rusten. Een ontspannen rust en een gezonde nachtrust zijn voor de hond net zo belangrijk als voor ons mensen. Hierbij is natuurlijk ook de maat belangrijk, zodat de hond zich echt lang en comfortabel kan uitstrekken.

Orthopedische hondenbedden en kussens

Een goed bed of kussen voor de hond mag niet te zacht zijn, omdat zeer zachte kussens de gewrichten belasten bij het opstaan. Een te hard kussen is echter niet alleen oncomfortabel, het ontlast ook de gewrichten van de hond tijdens het liggen onvoldoende. Te harde bedden passen zich niet voldoende aan de anatomische omstandigheden aan, omdat ze in belangrijke delen van het lichaam niet genoeg meegeven. Hondenkussens met een zeer losse vulling passen zich bij het liggen goed aan de vorm van het lichaam aan, maar zijn meestal te instabiel bij het liggen of het veranderen van de ligpositie en leiden er daarom toe dat de hond gaat liggen of de hond heel snel laat vallen. Bij het opstaan ​​vertoont het optimale bed voldoende steun zodat de hond moeiteloos rechtop kan zitten, bij het liggen past het zich aan de anatomische specificaties aan en bij het veranderen van houding keert het direct terug naar zijn oorspronkelijke positie. Dan zijn er nog de hygiënische aspecten. Het kussen moet gemakkelijk schoon te maken zijn en mag geen lichaamswarmte afvoeren zodat de hond het niet koud krijgt, maar het mag ook niet leiden tot warmte- of vochtophoping.

Hondenbedden met viscoschuim

Dankzij de blijvend elastische vorm van het schuim rusten de ruggengraat en de zenuwen van de hond in hun natuurlijke positie, wat de druk verlicht, de bloedcirculatie bevordert, de spieren ontspant en pijn verlicht bij bestaande gewrichtsaandoeningen. Wanneer lichaamswarmte en gewicht op het schuim inwerken, kan het zich optimaal aanpassen aan de individuele lichaamsvorm, de druk verdelen en zo drukpunten vermijden. Het lichaam van de hond is orthopedisch correct en ontspannen, wat ook een langere en meer rustgevende diepe slaapfase betekent. Viscofoam is bovendien ademend en vochtregulerend, wat leidt tot een aangenaam en gezond slaapklimaat. Verder is het schuim stofvrij, antibacterieel en schimmelwerend en daardoor ook ideaal voor honden met allergische reacties.

Hoe belangrijk de juiste hondenmand is voor de trouwe viervoeter
Schuiven naar boven